Rubriky
Módní trendy

Co si obléknout do školy

Jak se obléknout do školyJak se obléknout do školy, to je čím dál tím skloňovanější téma. Oblékání a móda na střední a vysoké škole začíná být stejně důležité, jako jednička z testu. Škola není procházka růžovou zahradou, takže to nejdůležitější je pohodlí. A pohodlné oblečení rozhodně nemusí vypadat uniformně.

Džíny, mikina a tenisky je studentská klasika, ale pojďme vnést do školních lavic trochu nápaditosti a stylu. Styl se dá osvojit, ale je potřeba si do notýsku zapsat pár základních pravidel. Když se jednou naučíte oblékat se vkusně a šik, už to nezapomenete. A čím dříve napíšete (módní) diktát na jedničku, tím lépe.

Pohodlnost především

Máme pro vás smělý návrh. Co kdybyste tentokrát nechala mikinu s kapucou a džínovou bundu ležet ve skříni a alespoň na pár vyučovacích (hodin) dní na ni zapomněla? Slibujeme, že se vám po ní nebude zas tak moc stýskat, pokud ji nahradíte pohodlnými kousky, které mají šmrnc. Černé sako s ohrnutými rukávy je nadčasová záležitost, kterou styloví studenti milují. Sako je tím nejlepším učitelem pozorných žáčků v podobě bílých tílek, šátků bohatě omotaných kolem krku a cigaretových kalhot.

Zapomeňte na: Elegantní sako je třeba doplnit ležérním zbytkem outfitu. Načančané doplňky, lacině vyhlížející šperky a malé nazdobené kabelky mají zákaz. To už bychom se od studentské nenucenosti dostali příliš daleko. Také extra vysoké podpatky nechte čekat až na svou večerní příležitost a místo nich si nazujte balerinky nebo obuvnickou klasiku – conversky.

Tip: Máte-li štíhlou postavu, volte vypasované sako a klidně se odvažte zajímavým vzorem nebo střihem s netradičními detaily. Pokud máte plnější tvary, nejvhodnější je jednoduché černé sako rovného střihu; ale té správné velikosti! Schovávat se do saka většího o jedno nebo dvě čísla vaší siluetě ublíží.

Šaty mají jedničku

Je nejsnažší obléknout se do oblíbených džín, ale dámské letní šaty vždycky každý outfit vynesou o level výš. Noste je s propínacími svetry nebo přes ně oblékněte dobře padnoucí košili (bude vypadat výborně s lehce ohrnutými rukávy). Romantické šaty si dobře rozumí s kontrastní černou koženou bundou nebo trenčkotem. Šatů se nemusíte vzdávat ani v zimě. S punčochami nebo podkolenkami vám udělají skvělou službu i v chladných měsících.

Zapomeňte na: Délku do půli lýtek, pokud mají vaše šaty áčkový nebo nabíraný střih. Takové šaty vám zkrátí nohy a postava v nich vypadá neforemně. Krátká délka nebo délka ke kolenům je ok. Vyhněte se prvoplánovým střihům a detailům, jako je příliš hluboký výstřih s ultra „mini“ délkou nebo vykukující podprsenka – to už je moc.

Džíny nemusí být nuda

Džíny ze šatníků nikdy nezmizí, bez ohledu na to, zda je vám 16 nebo 36 let. Téhle milované a léty prověřené stálice se nemusíte (a jistě ani nechcete) vzdávat, ale oživení si určitě zaslouží. Džíny potěšíte barevným páskem provlečeným poutky; pokud jste kreativní, můžete na kapsy našít drobné korálky nebo je olemovat krajkou.

Máte-li doma jen vybledlé džíny, je čas vyzkoušet tmavě modré nebo černé jeansy s prošíváním, bílé džíny nebo se rozdovádět v některém z módních hitů jako je sytě růžová nebo zelená.

Zapomeňte na: Bokové džíny, které ukazují faldíky, tanga nebo jiné zajímavosti, které by měly zůstat skryty. Jedna džínová věc stačí. Svou sportovní kabelku a bundu provětráte jindy.

Svatá dvojice – tílko a košile

Mějte je a mějte jich dost. Tílka a košile jsou nevyčerpatelným zdrojem nápadů všech módních značek a řetězců. S barevností a potisky se předhánějí každou sezónu. Záleží jen na vás, zda si vyberete tílko s nápisem nebo originálním potiskem. Nezapomínejte ale také na jednobarevná tílka a trička, která přímo volají po vaší nápaditosti a můžete je směle kombinovat. A hlavně vás černé nebo bílé tílko zachrání, pokud stojíte bezradně před šatníkem. V bílém tílku chybu neuděláte.

Ležérní košile je přímo stvořená pro váš studentský den. Dodá jí šmrnc pletená vesta nebo bolerko. V kombinaci s krátkou skládanou sukní se z vás stane správná školačka. Špetku nezbednosti košili dodají džínové kraťasy, sako a tenisky. Vsadíme se, že vás ve frontě na oběd spolužáci rádi pustí před sebe. Pořiďte si různá tílka i košile a další lekce stylu bude úspěšně za vámi.

Zapomeňte na: Tílka, ze kterých kouká pupík, se hodí na pláž, jinam ne. U košile se zase vyvarujte příliš úzkému střihu, kdy se látka rozevírá a je vidět kůže nebo podprsenka. Volnější, ležérní střih je lepší volba.

Troška fantazírování v nevšedním kombinování

Doba studentských let symbolizuje svobodné, svěží mládí a sympatickou nerozvážnost. Tak proč si ji neužít se vším všudy?! Odhoďte svazující zábrany a pořiďte si pár extravagantních kousků. Budou se vám výborně kombinovat s jednoduchostí, kterou jsme si už v hodině Stylu probrali.

Zkuste si obléknout džíny, obyčejný černý top a přes něj průhledný šifónový top, který nemusíte schovávat jen do společnosti. Džíny s topem z něj „odstraní“ noblesní namyšlenost a zůstane jen perfektní originalita. A což takhle zkusit šaty s květinovým vzorem a bundu nebo kabát v army stylu? Kontrasty nechají vyniknout vašemu půvabu a originalitě. Držíte-li se raději při zemi, zkuste si dopřát jen malý extravagantní doplněk – může jím být výrazná vtipná brož, šátek uvázaný jako kravata nebo saténová stuha omotaná kolem zápěstí.

A na co zapomenout jednou pro vždy? Vytahané mikiny a svetry, oprýskané laky na nehtech, špinavé boty a příliš make-upu. Čistota a jednoduchost je nejvíc sexy a stylová, ať už ve škole nebo kdekoli jinde.

Samé jedničky ve vašich módních žákovských knížkách a indexech vám přeje butik Radost ;-).


Služby a produkty zde prezentované nelze objednávat na tomto webu. Kliknutím na příslušné propagační odkazy přejdete do e-shopu prodejce, kde můžete učinit objednávku.
Podmínky užití webu | Ochrana osobních údajů | Zásady cookies